Joris van Beek, muzikant bij Di Gojim, geeft tijdens het muziekweekend Venster op het Oosten de workshop Improviseren = Componeren in de klezmer en balkan traditie. Aan deze workshop kan iedereen meedoen die op een akoestisch instrument speelt (midden niveau).

Altijd al willen improviseren of componeren, maar geen idee hebben hoe? Of het gevoel hebben dat dat niet voor jou is weggelegd, omdat het moeilijk zou zijn of omdat je niet geboren bent in de Klezmer- of Balkantraditie? Veel mensen denken vaak onterecht dat ze niet zouden kunnen improviseren of componeren. In deze workshop ontdek je dat er meer muziek in je zit dan je misschien tot nu toe gedacht had. Improviseren = componeren! Door middel van een aantal improvisatietechnieken en -oefeningen werken we dit weekend stapsgewijs toe naar een gecomponeerd concert dat uit improvisatie is ontstaan. Van blad kunnen spelen of direct op gehoor is een pré!

Inschrijven kan via de website van Stichting Volksmuziek Nederland/Venster op het Oosten/Joris van Beek: Improviseren = Componeren De kosten voor dit weekend zijn € 187,50 (lesgeld/volpension)

Locatie: gastenverblijf Conferentiecentrum YMCA De Glind, in De Glind, regio Amersfoort